Jahjaga: Dijalog jedini put ka rešenju a ne novi Dejton

Izvor: S media, 20.Nov.2012, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Dijalog jedini put ka rešenju a ne novi Dejton

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga ocenila je danas da je dijalog u Briselu jedini način za normalizaciju odnosa i rešenje otvorenih pitanja izmedju Kosova i Srbije i odbacila mogućnost da se rešenje nadje u nekom novom Dejtonskom sporazumu, rekao je portparol predsednice Arber Vlahiu.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, povodom 17 godina od Dejtonskog sporazuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je i za druge probleme, kao što je Kosovo i Metohija, moguć neki novi Dejtonski sporazum.

"Suverenitet Kosova i teritorijalni integritet, a ni nezavisnost nisu bile niti mogu biti teme razgovora sa bilo kim. To pitanje je zauvek zatvoreno i izraža volju naroda Kosova i podršku, medjunarodne zajednice, SAD i EU", kazao je Vlahiu za Radio Slobodna Evropa.

Vlahiu je podsetio da su Kosovo i Srbija od prošle godine uz posredovanje EU i podršku SAD vodile razgovore i da je postignut odredjeni broj sporazuma, koje treba spovesti jer su na dobrobit gradjana dve države.

"Kosovo je nezavisna država i Deklaracija nezavisnosti od 15. februara 2008. godine je proglašena...Kosovo je prošlo kroz proces razgovora koji je trajao više od 15 meseci i vodio ga je izaslanik UN-a o statusu Marti Ahtisari", podsetio je Vlahiu.

(Beta)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga: Dijalog jedino rešenje

Izvor: RTS, 20.Nov.2012

Dijalog u Briselu jedini je način za "normalizaciju odnosa i rešenje otvorenih pitanja između Kosova i Srbije", ocenjuje kosovksa predsednica Atifete Jahjaga. Ne postoji mogućnost da se rešenje nađe u nekom novom Dejtonskom sporazumu, kaže Jahjaga...Kosovska predsednica Atifete Jahjaga ocenjuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.