Jačanje saradnje za ulazak u evropsku porodicu

Izvor: Beta, 23.Apr.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje saradnje za ulazak u evropsku porodicu

BRDO KOD KRANJA, 23. aprila 2015. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je u četvrtak na skupu na Brdu kod Kranja, u Sloveniji, izrazio uverenje da će jačanje saradnje u regionu dovesti ceo region u evropsku porodicu, što je zajedničko strateško opredeljenje.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što se konferencija "Brdo procesa" završava temom povezanosti EU i regiona i rekao da mu je drago >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << zbog ohrabrujućih ocena koje je čuo od evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Svesni smo da je napredak u ekonomskom smislu jedan od suštinskih elemenata u procesu proširenja EU na Zapadni Balkan i da će on zahtevati jače povezivanje i primenu zajedničkih regionalnih projekata", rekao je Dačić na sesiji posvećenoj regionalnoj saradnji.

On je rekao da je Srbija, kao zemlja koja je pretrpela velike posledice elementarnih nepogoda, na regionalnom nivou aktivna na planu prekogranične saradnje u pružanju odgovora na negativne posledice klimatskih promena i prirodnih katastrofa, što pokazuje primer saradnje za vreme prošlogodišnjih poplava u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Jačanje saradnje za ulazak u evropsku porodicu

Izvor: Blic, 23.Apr.2015

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je na skupu na Brdu kod Kranja, u Sloveniji, izrazio uverenje da će jačanje saradnje u regionu dovesti ceo region u evropsku porodicu, što je zajedničko strateško opredeljenje...Dačić je izrazio zadovoljstvo što se konferencija "Brdo procesa"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.