Iv de Kermabon u poseti Beogradu

Izvor: B92, 27.Sep.2010, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iv de Kermabon u poseti Beogradu

Beograd -- Šef Misije Euleks na Kosovu Iv de Kermabon boravi danas u Beogradu, gde će razgovarati sa srpskim zvaničnicima.

Kermabon će se sastati sa ministrima - za Kosovo i Metohiju i unutrašnjih poslova - Goranom Bogdanovićem i Ivicom Dačićem.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković rekla je, gostujući u vestima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TV B92, da ne očekuje da će se iz konkretno ove posete De Kermabona izroditi neko praktično rešenje, jer De Kermabon uskoro odlazi sa funkcije šefa misije Euleksa.

"Gospodin De Kermabon se nalazi na kraju svog mandata i najverovatnije da dolazi u posetu zajedno s gospodinom De Marnakom, koji ga nasleđuje da bi nastavili kontinuitet saradnje i otprilike se informisali međusobno dokle su stali pregovori oko institucija vladavine prava na prostoru Kosova i Metohije", rekla je ona.

Rada Trajković uklanjanje opreme i predajnika Telekoma Srbija ocenjuje kao pokušaj da se destabilizuje srpska zajednica na Kosovu, i kao pokušaj da se vlast u Beogradu isprovocira uoči najavljenog dijalog Beograda i Prištine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.