Interes Srbije - mir na Kosovu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 13.Dec.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interes Srbije - mir na Kosovu

BEOGRAD  - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da na Kosovu i Metohiji nece biti incidenata tokom vanrednih parlamentarnih izbora i da je osnovni interes Srbije i srpskog naroda na Kosovu ocuvanje mira.

"Ja se nadam da do incidenata nece doci, jer bi to znacilo, ukoliko do incidenata dode, da Priština ne želi dijalog, što je i moguce", rekao je Dacic .

On je rekao da je osnovni interes Srbije ali i obaveza medunarodne zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da se na Kosovu sacuva mir.

Dacic je kazao da je stav Vlade Srbije da se nisu stekli uslovi za ucešce kosovskih Srba na izborima jasan, ali da se jedino dijalogom može naci rešenje za njihove probleme.

"Srbija je spremna na dijalog, jer se rešenje mora tražiti u razgovorima i ja se nadam da ce dijalog poceti što pre", rekao je Dacic.

Reagujuci na izjavu lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolica da ce, ukoliko na najavljenim protestima opozicije bude bilo incidenata sa policijom "biti loma", Dacic je rekao da je osnovni zadatak policije da cuva javni red i mir i da se nece sukobljavati sa demonstrantima.

"Policija ce uciniti sve, u dogovoru sa organizatorima svih skupova, pa i eventualno i tog, da sve prode bez bilo kakvih problema", rekao je Dacic. On je naveo da se policija, otkad je on ministar, nije sukobljavala sa demonstrantima, osim kada je bilo nasilja i urušavanja javnog reda i mira na ulicama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.