IVICA DAČIĆ U POSETI AUSTRALIJI

Izvor: Kurir, 13.Feb.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVICA DAČIĆ U POSETI AUSTRALIJI

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić počinje višednevnu radnu posetu Australiji, gde s direktorom Australijske federalne policije Tonijem Negusom treba da potpiše memorandum o razumevanju i saradnji u borbi protiv transnacionalnog kriminala i razvoju policijske saradnje.

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić počinje višednevnu radnu posetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Australiji, gde s direktorom Australijske federalne policije Tonijem Negusom treba da potpiše memorandum o razumevanju i saradnji u borbi protiv transnacionalnog kriminala i razvoju policijske saradnje.

Taj memorandum je prvi međunarodni pravni akt koji potpisuju policije dve države i predstavljaće pravni okvir za buduću pravnu saradnju u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, saopšteno je iz Biroa MUP-a Srbije za saradnju s medijima .

Tokom višednevne radne posete, Dačić će se sastati sa ministrom unutrašnjih poslova Australije Džejsonom Klerom, ministrom za imigracije i državljanstva Krisom Bouenom, ambasadorom za borbu protiv terorizma Bilom Patersonom i generalnim direktorom za bezbednost Dejvidom Irvinom.

Dačić će razgovarati i s predstavnicima australijskog Parlamenta - članovima Parlamentarne grupe Prijateljstva Srbija - Australija i članovima Spoljnopolitičkog Odbora Parlamenta Australije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.