I Srbija deo Međunarodne antikorupcijske akademije

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Srbija deo Međunarodne antikorupcijske akademije

BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao je sporazum o osnivanju Međunarodne antikorupcione akademije u Beču, istakavši da je izuzetno važno što je Srbija jedna od zemalja potpisnica.

"Ovo je još jedan način na koji se pokazuje čvrsta rešenost Srbije da ostvari jedan od prioriteta naše državne politike, a to je borba protiv kriminala i korupcije", izjavio je Dačić.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), Dačić je izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da akademija može imati pozitivne efekte za efikasnu borbu protiv korupcije kako na međunarodnom nivou, tako i pojedinačno za svaku zemlju koja je članica te inicijative.

"Na ovaj način, usvajanjem različitih strategija, planova, obuka kadrova, koja će biti realizovana u narednim godinama, ujednačiće se standardi koji postoje u različitim zemljama i samim tim će borba protiv korupcije dobiti jedan univerzalni karakter", naglasio je Dačić.

Akademija, koja je osnovana u Laksemburgu, predstavlja jednu od najvećih inicijativa Ujedinjenih nacija u borbi protiv kriminala i korupcije.

Sporazum o osnivanju Akademije potpisalo je još 35 zemalja iz celog sveta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.