Godfri i Dačić: Osnaživanje odnosa i konstruktivnog dijaloga SAD i Srbije

Izvor: VOA, 28.Okt.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godfri i Dačić: Osnaživanje odnosa i konstruktivnog dijaloga SAD i Srbije

Novi ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Entoni Godfri i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazili su u ponedeljak spremnost za nastavak rada u oblastima od zajedničkog interesa, s ciljem osnaživanja odnosa dve zemlje i jačanja konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dvojica sagovornika složili su se da bi trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primera istorijskog savezništva, poput prošlogodišnjeg obeležavanja podizanja srpske zastave na Beloj kući, kao i drugih primera savezništva Srbije i SAD tokom dva svetska rata i kroz istoriju. Posle susreta, u Muzeju srpske diplomatije Ministarstva spoljnih poslova, ministar Dačić i ambasador Godfri svečano su položili zastavu SAD koja je pre 100 godina, zajedno sa srpskom, bila istaknuta na Beloj kući. To je bio prvi put da se zastava neke druge države vijorila na Beloj kući. Dačić je tom prilikom predstavio dokumenta koja simbolizuju neke od najznačajnijih momenata u zajedničkoj istoriji odnosa SAD i Srbije, među kojima je i telegram koji je 28. predsednik SAD Vudro Vilson uputio tadašnjem predsedniku Vlade Srbije Nikoli Pašiću u kojem "izražava divljenje odvažnom srpskom narodu za herojstvo tokom Prvog svetskog rata", navedeno je se u saopštenju.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISTICANJE POZITIVNIH PRIMERA ISTORIJSKOG SAVEZNIŠTVA: Dačić poželeo dobrodošlicu novom ambasadoru SAD u Srbiji (VIDEO)

Izvor: Kurir, 28.Okt.2019

U Muzeju srpske diplomatije Ministarstva spoljnih poslova, ministar Dačić i ambasador Godfri svečano su položili američku zastavu koja se pre 100 godina, zajedno sa srpskom, vijorila na Beloj kući

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.