G17 plus: Samo Dačić ugrožava Vladu

Izvor: B92, Beta, 01.Avg.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus: Samo Dačić ugrožava Vladu

Beograd -- G17 plus demantovao je da preti izlaskom iz Vlade Srbije i optužio lidera SPS-a Ivicu Dačića da "nekorektnim i licemernim ponašanjem" ugrožava Vladu.

"Ovu Vladu može da sruši samo lider SPS Ivica Dačić svojim nekorektnim i licemernim ponašanjem. Minirajući usvajanje jednog vladinog predloga zakona i odlažući donošenje ostalih, podjednako važnih zakona, Dačić je izazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potencijalnu krizu u vladajućoj koaliciji", navodi se u saopštenju stranke G17 plus.

Ova stranka je naglasila da "ovo nisu devedesete godine i da ne može jedno da se govori a drugo radi, jer takva vrsta demagogije više ne prolazi".

"Dačić ne može da nas obmanjuje ni kao što je to radio Srpskoj radikalnoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije tokom prošlogodišnjih pregovora o formiranju vlade i gradske uprave u Beogradu", dodaje G17 plus.

"Videćemo 31. avgusta ko je ko i da li će Srbija dobiti zakon koji će uvesti red, ne u medije, već pre svega u srpsku politiku. Usvajanje izmena i dopuna zakona o javnom informisanju treba da predstavlja poslednju i najvažniju tačku u procesu pune demokratizacije društva", navedeno je u saopštenju.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović tvrdi,da izmene i dopune Zakona o informisanju ne mogu ugroziti Vladu Srbije i strateško i dugoročno partnerstvo Socijalističke partije Srbije s Demokratskom strankom.

On je u intervjuu za novosadski "Dnevnik" rekao da Vlada Srbije ne može pasti na jednom pitanju i zakonu, pa bio to i Zakon o informisanju, što je pokazalo i iskustvo prethodnih vlada.

Današnje "Večernje novosti" objavile su da će ministri iz G17 plus napustiti Vladu i davati samo manjinsku podršku u parlamentu ako 31. avgusta ne bude usvojen predloženi Zakon o informisanju.

Prema navodima "Novosti", vrh Socijalističke partije Srbije, koji se protivi izmenama zakona, neće ući u otvoreni rat sa strankom G17 plus, ali ni u drugom pokušaju neće glasati za predlog koji je izazvao mnogo kontroverzi u stručnoj javnosti zbog visine predviđenih kazni za medije.

List podseća da je Liberalnodemokratska partija spremna da pomogne vladajućoj koaliciji u izglasavanju zakona, ali samo ako se pripremi i čitav paket zakona iz oblasti medija za jesenje zasedanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G17 preti izlaskom iz vlade

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2009

Ministri iz G17 plus napustiće Vladu i davaće samo manjinsku podršku u parlamentu ako 31. avgusta ne bude usvojen predloženi Zakon o informisanju, pišu Večernje novosti. "Nećemo rušiti Vladu. Ali 31. avgust je dan istine za ovu vladajuću koaliciju. Ako zakon ne prođe, napuštamo Vladu", rečeno...

Nastavak na Radio 021...

Ivica Dačić stao na stranu trovača javnog mnenja

Izvor: Press, 01.Avg.2009

Željko Ivanji, narodni poslanik G17 Plus, kaže za Press da je lider SPS-a Ivica Dačić odlukom da ne podrži izmene Zakona o informisanju potvrdio da radi za račun profitera od klevete, linča i uvreda. .- Ivica Dačić je upravo na ovom zakonu imao priliku da pokaže diskontinuitet sa crnim...

Nastavak na Press...

G17 plus:Vladu može da sruši jedino Dačić

Izvor: Mondo, 02.Avg.2009, 10:21

Stranka G17 plus je demantovala pisanje medija da preti izlaskom iz vlade u slučaju da ne budu usvojene izmene Zakona o informisanju, optužujući lidera SPS-a Ivicu Dačića da licemernim ponašanjem ugrožava Vladu.SPS negira krizu u vladi

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.