Forbs razgovarao sa Dačićem

Izvor: Mondo, 23.Mar.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs razgovarao sa Dačićem

Na poziv predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića, u Srbiji od danas do 27. marta boravi potpredsednik "Forbs izdavačke kompanije" (Forbes Publishing company), Kristofer Forbs.

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa potpredsednikom izdavačke kompanije Forbs, Kristoferom Forbsom koji boravi u poseti Srbiji.

Dačić je pre sastanka u Vladi Srbije rekao novinarima da će Forbs, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji je poslednji put boravio na prostorima bivše Jugoslavije 1967. godine, imati "zanimljiv program u Srbiji".

"On će sutra imati susret s patrijarhom, nakon toga ćemo obići neke muzeje i Narodnu biblioteku. U ponedeljak ćemo imati sastanke u Vladi Srbije gde će biti i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić pa ćemo malo razgovarati i o poslu", rekao je Dačić.

Sutra bi ugledni gost iz SAD trebalo da obiđe Oplenac, kao i da se sastane s rukovodstvom Fijat automobili Srbija pri obilasku te fabrike.

U ponedeljak, 25. marta Forbs će imati i sastanak s delegacijom Telekoma Srbija, Elektroprivrede Srbije, a nakon toga će obići Beli dvor.

Dačić je najavio da bi Forbs u utorak trebalo da se sastane i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Forbs je u Srbiju došao sa članovima porodice, tu će biti do 27. marta, a predviđeno je da u Beogradu obiđe Hram Svetog Save na Vračaru, Narodnu biblioteku, Muzej Paje Jovanovića, Konak kneginje Ljubice i Galeriju fresaka.

Premijer Srbije je posetio kompaniju Forbs početkom februara, tokom posete Vašingtonu. Tom prilikom Dačić je rekao da prioritet aktivnosti vlade nije samo međunarodna politika, već i stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

"Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje", rekao je tada on i dodao da je Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji da dođe do stranih investicija.

(Tanjug, foto: Beta/Emil Vaš)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ SE SASTAO SA FORBSOM: Ima li šanse da neko sa liste najbogatijih uloži u Srbiju? (FOTO)

Izvor: S media, 23.Mar.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa potpredsednikom izdavačke kompanije Forbs, Kristoferom Forbsom koji boravi u poseti Srbiji...Dačić je pre sastanka u Vladi Srbije rekao novinarima da će Forbs, koji je poslednji put boravio na prostorima bivše Jugoslavije 1967. godine, imati "zanimljiv...

Nastavak na S media...

DAČIĆ I FORBS: Razgovaraćemo o poslu i ulaganju u Srbiju

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa potpredsednikom izdavačke kompanije "Forbs" Kristoferom Forbsom, koji će imati sastanke sa predsednikom Srbije, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom finansija

Nastavak na Telegraf.rs...

Forbs razgovarao sa Dačićem

Izvor: Cafe.ba, 24.Mar.2013, 09:54

Na poziv predsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića, u Srbiji od danas do 27. marta boravi potpredsjednik Forbs izdavačke kompanije (Forbes Publishing company), Kristofer Forbs.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.