Forbs posetio patrijarha

Izvor: RTS, 24.Mar.2013, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs posetio patrijarha

U sklopu višednevne posete Srbiji, Kristijan Forbs posetio patrijarha srpskog Irineja. Forbs je zajedno sa premijerom Ivicom Dačićem obišao Hram Svetog Save i Narodnu biblioteku Srbije. U planu posete obilazak muzeja i sastanci sa državnim zvaničnicima.

Potpredsednik "Forbs izdavačke kompanije" Kristofer Forbs, koji boravi u Srbiji na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poziv premijera Ivice Dačića, u okviru višednevne posete Srbiji susreo se sa patrijarhom Irinejom, nakon čega je obišao Hram Svetog Save na Vračaru.

Forbs je posetio i Narodnu biblioteku Srbije.

Forbsa je juče u Vladi Srbije primio premijer Dačić, koji je tom prilikom podsetio da visoki gost iz SAD boravi drugi put u našoj zemlji, jer je prvi put bio daleke 1967. godine.

U ponedeljak, 25. marta, planiran je susret Forbsa s premijerom Dačićem, prvim potpredsednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

Istog dana Forbs će se sastati s delegacijom "Telekoma Srbija", "Elektroprivrede Srbije", a nakon toga je predviđen obilazak Belog dvora.

Za utorak, 26. mart, predviđen je razgovor Forbsa s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a posle podne premijer Dačić i Forbs će održati zajedničku konferenciju za novinare.

Istog dana je predviđen je obilazak Oplenca, kao i sastanak Forbsa s rukovodstvom "Fijata" i obilazak fabrike.

Premijer Dačić je posetio kompaniju "Forbs" početkom februara ove godine, tokom posete Vašingtonu. Tom prilikom Dačić je rekao da prioritet aktivnosti vlade nije samo međunarodna politika, već i stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

"Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje", rekao je tada Dačić i dodao da je Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji da dođe do stranih investicija.

Predsednik Vlade Srbije tada je pozvao Forbsa da poseti Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Forbs u višednevnoj poseti Srbiji

Izvor: Danas, 24.Mar.2013

Kristijan Forbs, potpredsednik Forbs izdavačke kompanije, koji na poziv premijera Ivice Dačića boravi u višednevnoj poseti Srbiji, juče se susreo sa srpskim patrijarhom Irinejom i zajedno sa svojim domaćinima obišao Hram Svetog Save i Narodnu biblioteku Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.