Ekonomski samit počeo bez ministara nadležnih za ekonomska pitanja

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomski samit počeo bez ministara nadležnih za ekonomska pitanja

Prvi dan 10. srpskog ekonomskog samita protekao je juče bez ministara nadležnih za ekonomiju i bez premijera Mirka Cvetkovića. U ime Vlade Srbije, u hotelu „Hajat" pojavili su se ministar policije Ivica Dačić i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić. Obojica su iz svog ugla iznela šta je to od značaja za poverenje investitora i razvoj srpske privrede. Dačić je istakao da je policija već posvećena stvaranju povoljne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << klime za poslovanje.- Suzbijanje privrednog i organizovanog finansijskog kriminala, korupcije i pranja novca je izuzetno značajno za poverenje investitora i razvoj domaće ekonomije. Takođe, izgradnja pravne države i vladavina prava su preduslov za dalji privredni razvoj, rast investicija i realizaciju velikih projekata. Vlada Srbije je odlučna da sve to efikasno ispuni - kazao je Dačić.
Kada je u pitanju korupcija, Dačić je kazao da je najkrupnije slučajeve policija otkrila u oblasti javnih nabavki, kreditnog poslovanja, raspolaganja javnim prihodima...
Đelić je ocenio da su građani Srbije pravi heroji!
- Oni su izdržali u poslednje dve godine i pad kupovne moći i slabljenje dinara prema evru. To je cena koju su podneli jer su videli da Vlada preduzima mere koje su fer i koje donose boljitak. A to pokazuje i činjenica da je Srbija u prvih osam meseci ove godine privukla 800 miliona evra stranih direktnih investicija, iako nije bilo nekih većih privatizacija. Pred našom zemljom su i dalje mnogobrojne strukturne reforme i otvaranje tržišta, zbog čega se i prodaje većinski paket u „Telekomu" - rekao je Đelić.
Američka ambasadorka Meri Vorlik sa ovog skupa je poručila da SAD podržavaju ulazak Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju i da su spremne da joj u tome pruže političku podršku.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.