EK: Još posla do ukidanja viza

Izvor: Blic, Srna, 03.Feb.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Još posla do ukidanja viza

Članovi Evropske komisije konstatovali su na sastanku u Beogradu sa srpskim ministrom policije Ivicom Dačićem da je Srbija već uradila mnogo na ispunjavanju tačaka iz "mape puta" za ukidanje viza, ali da je, ipak, ostalo još posla.



Izražena je spremnost Evropske komisiije da pruži podršku Srbiji i pohvalno je ocenjena Strategija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o borbi protiv organizovanog kriminala i ponuđena je pomoć eksperata EU - saopštio je MUP Srbije.

Ministar Dačić je upoznao predstavnike Evropske komisije sa koracima koje je Srbija preduzela na ostvarivanju "mape puta" za ukidanje viza i predstavio sve što je do sada urađeno, uključujući zakonske predloge koji su u skupštinskoj proceduri.

On ih je obavestio o uvođenju biometrijskih pasoša sa šest nivoa zaštite, kao i o uvođenju odgovarajućih informacionih sistema zaštite kojima će biti opremljeni svi granični prelazi.

Predstavnici Evropske komisije borave u Beogradu, gde proveravaju implementaciju "mape puta", koja je Srbiji predata u aprilu prošle godine.

Evropska komisija će izveštaj predstaviti na proleće, nakon čega će doneti odluku o ukidanju viza za građane Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.