Dobri odnosi Srbije i Svete stolice

Izvor: RTS, 28.Maj.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobri odnosi Srbije i Svete stolice

Šef diplomatije Ivica Dačić i predsednik Papskog saveta za unapređenje jedinstva hrišćana kardinal Kurt Koh u razgovoru su konstatovali dobre bilateralne odnose Srbije i Svete stolice.
Tokom razgovora, razmatrana su pitanja bilateralnih odnosa, sa osvrtom na dalji razvoj saradnje u oblasti visokog obrazovanja između Vlade Srbije i Svete stolice, saopštilo je Ministarstvo za spoljne poslove, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.
Šef srpske diplomatije zahvalio je na principijelnom stavu Svete stolice nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci u očuvanju hrišćanskog nasleđa na Kosovu i Metohiji.
U razgovorima je istaknut značaj nastavka ekumenskog dijaloga i konstatovani su dobri odnosi Svete stolice i Srbije, uz izražen interes za saradnju u međunarodnim organizacijama, naročito u okviru OEBS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobri odnosi Srbije i Svete stolice

Izvor: B92, 28.Maj.2015

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i predsednik Papskog saveta za unapređenje jedinstva hrišćana Kurt Koh konstatovali dobre odnose Srbije i Svete stolice...Tokom razgovora, razmatrana su pitanja bilateralnih odnosa, sa osvrtom na dalji razvoj saradnje u oblasti visokog obrazovanja između Vlade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.