Đurić: Iz Brisela stiglo pojašnjenje, rok za odgovor sutra popodne

Izvor: Blic, 07.Apr.2013, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Iz Brisela stiglo pojašnjenje, rok za odgovor sutra popodne

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu u ponedeljak do kraja radnog vremena, da bi, ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja. Premijer Srbije Ivica Dačić obavio je danas konsultacije o sporazumu s Prištinom s predstavnicima stranaka vladajuće koalicije i opozicionih partija, a o tome će danas razgovarati državni vrh Srbije i Republike Srpske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dačić je izjavio da će stav državnog vrha o ponuđenom sporazumu sa Prištinom biti jedinstven i naglasio da će odluka biti doneta sutra.

21:51 - Đurić: EK očekuje odgovor sutra do kraja radnog vremena

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu sutra popodne.

- Mi smo dobili pojašnjenje od predstavnika Evropske komisije da se očekuje da odgovor bude dat u ponedeljak do kraja radnog vremena, da bi, ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja. Reč je o suptilnom ili ne tako suptilnom dodatnom pritisku - rekao je Đurić u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92.

19:14 - DS: Ne postoji dokument o kojem Srbija treba da se izjasni

Demokratska stranka danas je saopštila da su čelnici ove stranke, tokom sastanka sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem, obavešteni da ne postoji konkretan dokument o kojem Srbija treba da se izjasni, nego samo principi koji bi bili polazna osnova za izradu sporazuma između Beograda i Prištine. Opširnije piše u posebnoj vesti.

18:01 - Dodik: RS za odbijanje ultimatuma

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska za odbijanje ultimatuma međunarodne zajednice o Kosovu i dodao da Srbija konačno treba da kaže "ne" jer to znači vratiti se sebi i ojačati veru u državu Srbiju.

17:30 - Nikolić: Sutra odluka o Kosovu, državni vrh jedinstven

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas, nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da će Vlade Srbije sutra saopštiti stav o ponuđenom rešenju za Kosovo i da će iza tog stava stajati predsednik Republike i većina parlamentarnih stranaka.

Nikolić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije kazao da srpska delegacija na pregovorima sa Prištinom u Briselu zapravo i nije imala ponudu.

"Da može da se popravi - može. Da mora da se menja - mora", rekao je Nikolić i naveo da Srbija ne može da odustane od svog Ustava i da sprovodi kosovske zakone i Ustav.

17:15 - Dačić: Utorak nije "Dan D"

Premijer Dačić izjavio je da je želja Beograda da se dijalog sa Prištinom ne prekida i da je neophodno održivo i sprovodljivo rešenje koje će biti u interesu obe strane pručucjući da utorak, 9. april nije "Dan D".

16:52 - DS: Nema dokumenta o kom bi Srbija trebalo da se izjasni

Demokratska stranka saopštila je da ne postoji konkretan dokument o kom Srbija treba da se izjasni povodom Kosova, nego samo principi koji bi bili polazna osnova za izradu sporazuma Beograda i Prištine.

"Predstavnici DS-a su obavestili premijera da je DS kao državotvorna i odgovorna stranka spremna da pomogne da se pronađe izlaz iz situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi zbog načina na koji je Vlada vodila pregovore", navodi se u saopštenju.

16:50 - Dačić: Vodimo diplomatske aktivnosti kako bi popravili ponudu Brisela

Izjavu premijer posle sastanka sa liderima političkih stranaka možete pročitati

OVDE.

16:10 - Dinkić: Vlada će biti jedinstvena

Predsednik URS Mlađan Dinkić, saopštio je danas d je ubeđen kako će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici zauzeti jedinstven stav kada je reč o pregovorima sa

Prištinom.

"Srbija se nalazi u Evropi, najviše investicija dolazi iz Evrope, najviše naše robe plasiramo u Evropu. Nema alternative, mi moramo da održimo najbolje moguće odnose sa EU", izjavio je Dinkić.

16:08 - Nastaviti razgovore

- Bez obzira na datum vezan za izveštaj Eštonove nije korisno baciti u vodu postignuto, već nastaviti razgovore - rekao je premijer.

16:06 - Nema razmimoilaženja

Dačić je izjavio i da je siguran da neće biti razmimoilaženja državnog vrha po ovom pitanju.

16:04 - Đilas, Pajtić, Čanak, Kostreš i Petrović bez komentara

Predstavnici DS, predsednik Dragan Đilas, šef poslanika Borislav Stefanović i potpredsednik stranke Bojan Pajtić, nisu davali izjave nakon sastanka, kao ni Dušan Petrović (Zajedno za Srbiju), Nenad Čanak i Bojan Kostreš (LSV) nisu davali izjave nakon razgovora kod Dačića.

15:59 - Upozorenje SPC nepotrebno

- Pismo SPC je bilo nepotrebno i nije došlo iz Peći nego iz Beograda. Srpski patrijarh je Kosovo napustio još 1690. godine, što dovoljno govori o tome - rekao je Dačić.

“Nedeljnik” je juče objavio navodni tajni memorandum SPC u osam tačaka koji je sa propratnim pismom patrijarh Irinej uručio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

15:49 - Dačić: Očekujem da će narednih dana doći do kompromisa

- Vlada Srbije će na sutrašnjoj sednici doneti odluku o stavu koji će zauzeti prema ponudi iz Brisela. Mi smo čvrsto opredeljeni za nastavak dijaloga. Niko ne dovodi u pitanje naš put ka EU - rekao je premijer Dačić, posle sastanaka sa predstavnicima političkih stranaka. On je naveo da očekuje da će narednih dana doći do kompromisa po pitanju policije i pravosuđa za Zajednicu srpskih opština.

- I juče i jutros su vođene diplomatske aktivnosti kako bi popravili ponudu Brisela. Nastavićemo i sutra - rekao je Dačić.

Premijer je naveo da je državni vrh upoznao predsednike stranaka i šefove poslaničkih grupa sa svojim viđenjem situacije i dodao da su razgovori vođeni u konstruktivnoj atmosferi.

- Mi nismo ove sastanke vodili kako bismo tražili pomoć, niti podršku potpisivanju sporazuma koji nam je ponuđen. Pitanje KiM je trenutno najvažnije državno pitanje i važno je postići jedinstvo. Razgovaraćemo sa predstavnicima svih političkih stranaka i narednih dana - kaže on.

15:12 - Premijer razgovara sa liderom SPO Vukom Draškovićem

14:50 - Počeo sastanak sa Čankom

Čanak: Jače vezivanje za Rusiju ne bi vratilo Kosovo.

Najčitanije SADA: DS: Ne postoji dokument o kojem Srbija treba da se izjasni Dačić za "Blic": Ne potpisujemo ovakav sporazum SNS ima 41 odsto podrške, DS i SPS po 13, URS ispod cenzusa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Rok do sutra, ne do utorka

Izvor: B92, 07.Apr.2013

Beograd -- Beograd do sutra popodne treba da odluči da li prihvata ponudu Brisela o Kosovu, rekao je u "Utisku nedelje" B92 savetnik predsednika Srbije Marko Đurić...On je rekao da su zabuni da je rok utorak doneli činovnici, ali da je naša delegacija dobila pojašnjenje od EK, a ako je odgovor...

Nastavak na B92...

Marko Đurić: Iz Brisela stiglo pojašnjenje, rok za odgovor sutra popodne

Izvor: Blic, 07.Apr.2013

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu u ponedeljak do kraja radnog vremena, da bi, ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja. Premijer Srbije Ivica Dačić obavio...

Nastavak na Blic...

Brisel skratio rok Srbiji

Izvor: Blic, 08.Apr.2013, 01:07

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu u ponedeljak do kraja radnog vremena, da bi, ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja. Premijer Srbije Ivica Dačić obavio...

Nastavak na Blic...

Đurić: Rok za odgovor danas popodne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2013

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu ponedeljak popodne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.