Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2010, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: VAC-u zabraniti povratak na srpsko tržište

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da nemačkoj medijskoj grupi VAC (WAZ) treba zabraniti povratak na srpsko tržište.

"Ako je tačno da VAC pokušava zakulisno da preuzme Novosti, posle ružnih reči koje su uputili na račun naše zemlje i poruke da se povlače iz Srbije, onda im treba javno zabraniti da se vrate", kazao je Dinkić u intervjuu za "Večernje novosti".

On je rekao da će o VAC-u razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i zamenikom premijera Ivicom Dačićem, i da će njegov stav biti da se VAC-u zabrani povratak na srpsko tržište, čak i ako to sada budu želeli.

"Bodo Hombah je u svom pismu javno rekao da se VAC povlači iz Srbije. Posle takvog njegovog obraćanja, VAC-u nije mesto u Srbiji! Potpuno je neshvatljivo da sada zakulisno pokušavaju da se vrate na naše medijsko tržište. Nemoralno bi bilo da, posle svega, preuzmu i neke lokalne novine, a kamoli 'Večernje novosti', koje su nacionalni brend", navodi Dinkić.

Dinkić je dodao i da je dobro da ostale nemačke kompanije vole Srbiju, ulažu u nju i zapošljavaju građane.

"Kada bilo ko objavi da odlazi iz Srbije jer nije zadovoljan poslovanjem ovde i pri tom iznosi ružne reči na račun naše zemlje, zbog bilo čega, onda neka mu je lepa kuća", kazao je potpredsednik Vlade.

Portparol grupacije VAC Paul Binder potvrdio je juče da je ta kompanija preuzela društvo Ardos Holding GmbH iz Salcburga i da nastoji da "na osnovu pravno važećeg ugovora sa jednim srpskim privrednikom preuzme i druga dva društva koja takođe imaju učešće u Novostima".

Advokati tri kompanije koje imaju većinski udeo u "Novostima" su danas naveli i da je VAC uspeo da se "bez dostavljanja potrebne dokumentacije" registruje kod nadležnog suda u Salcburgu kao stoprocentni vlasnik društva Ardos Holding i time posredno stekne vlasništvo nad 24,89 odsto akcija Novosti.

VAC je prošle nedelje najavio povlačenje iz Srbije.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.