Danilović izboden u svađi među prijateljima

Izvor: Mondo, 18.Maj.2013, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović izboden "u svađi među prijateljima"

Ivica Dačić kaže da je Predrag Danilović izboden u "tradicionalnoj srpskoj svađi među prijateljima". Mediji prenose da je Danilovića izbo njegov prijatelj Fido, vlasnik kafane na Košutnjaku. Posetili ga Dačić, Vučić i ministarka Alisa Marić.

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović povređen u "tradicionalnoj srpskoj svađi među prijateljima" i da je njegovo zdravstveno stanje bolje.

I list "Kurir" javio je prethodno da je Danilovića ranio njegov blizak prijatelj, vlasnik restorana "Kafanica", čovek pod nadimkom Fido.

"Nezvanično, njih dvojica su sedeli u istom društvu, a posle verbalne rasprave krenuo je fizički obračun. Fido je prvo udario Danilovića pepeljarom u glavu, a potom potegao nož i izbo ga. Sve se dešavalo nešto posle dva sata ujutru".

Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministarka omladine i sporta Alisa Marić danas su posetili Predraga Danilovića u Urgentnom centru.

Kako je posle posete Vučić rekao reporteru Tanjuga, Danilović je "imao veliku sreću", on "dobro izgleda" i u ćaskanju s njim se "čak i šalio".

"Rekao sam Daniloviću da ga očigledno, Bog voli, a on je na to uzvratio šalom", rekao je vicepremijer.

Predsednik KK Partizan Predrag Danilović uboden je noćas nožem u stomak u restoranu na Košutnjaku.

Operisan je i trenutno je stabilno, a nalazi se na Odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra, rečeno je za MONDO.

Dežurna ekipa Urgentnog centra za MONDO je potvrdila da je Danilović sa teškim povredama stomaka, glave i ruke došao sam jutros oko tri sata u Urgentni centar .

On se posle obavljenih operacija sada nalazi na Odeljenju intenzivne nege i u stabilnom je stanju, rekao je dežurni lekar.

MONDO saznaje i da Daniloviću u napadu nisu oštećeni unutrašnji organi, da ima povredu tetive palca i manje rane na glavi.

I direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar saopštio je da je Danilović primljen s teškim povredama.

Da je Danilović zadobio je teške telesne povrede opasne po život, potvrdio je i direktor policije Milorad Veljović. On je na konferenciji za novinare rekao da je Danilović zadobio ubodne povrede u sukobu u jednom kafiću u Košutnjaku. "Policija proverava kako je došlo do sukoba i šta je uzrok svega toga", kazao je Veljović.

Hitna pomoć je, kako je Tanjugu rekla portparolka dr Nada Macura, pritekla u pomoć Daniloviću oko 2,30 časova u ulici Kneza Višeslava, u restoranu "Kafanica", u blizini Više hidrometeorloške škole.

Macura je navela da je Hitna pomoć primila poziv od MUP-a zbog povrede u tuči.

Kako je preneo dežurni lekar, predsednik KK Partizan je po dolasku Hitne pomoći na lice mesta imao posekotinu na glavi, ali ne i ubodne rane.

On, kako je rečeno u Hitnoj pomoći, nije želeo da bude odvežen u Urgentni centar, već se vratio u restoran. "Meni nije potrebna Hitna pomoć", rekao je dežurnom lekaru Danilović, navodi Macura.

Portparolka Hitne pomoći navela je da je Danilović verovatno u kasnijim satima zadobio povrede trbuha i ruku, zbog kojih je kasnije prebačen u Urgentni centar.

Prema informacijama iz MUP-a, Danilović je "na do sada neutvrđeni način" zadobio povrede opasne po život, nakon svađe u restoranu u Košutnjaku.

Danilović je uboden u stomak i presečena mu je tetiva palca desne ruke, posle svađe u restoranu "Kafanica", u Ulici Kneza Viselsava 62, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

"Danilović je odbio saradnju sa policijom i sam se u toku noći javio u Urgentni centar i zatražio lekarsku pomoć, gde je konstatovan stepen telesnih povreda", rečeno je.

Kako navode u MUP-u, incident se dogodio oko 2,20 časova: "Danilović je po našim saznanjima prošao postupak reanimacije i zbrinut je u Urgentnom centru."

U zvaničnom saopštenju MUP-a navodi se da policija intenzivno istražuje sve okolnosti u vezi napada na Danilovića i da napad nema veza sa navijačkim grupama.

Ovaj incident "nije ni u kakvoj vezi sa večerašnjim odigravanjem 'derbija' u Beogradu ili sa navijačkim grupama", navodi se u saopštenju.

Policija intezivno radi "na rasvetljavanju svih okolnosti incidenta".

(MONDO, foto: MN Press )

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.