Dačiću nagrada Arčibald Rajs

Izvor: S media, 29.Sep.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačiću nagrada Arčibald Rajs

Srbija je jaka samo onoliko koliko smo istrajni da se naša reč čuje u svetu, posebno u ovim teškim vremenima, izjavio ministar Ivica Dačić, primajući Nagradu "Alčibald Rajs".

Ministar unutaršnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas da je mir i stabilnost u Srbiji zajednički cilj svih društvenih faktora jer >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je "Srbija jaka samo onoliko koliko smo istrajni da se naša reč čuje u svetu, posebno u ovim teškim vremenima".

Primajući Nagradu "Alčibald Rajs" na proslavi dana Kriminalističko policijske akademije u Kolarčevoj zadužbini, Dačić je diplomcima Akademije poželeo da budu vizionari i kreativci u svom poslu kako bi zajedno izgradili evropsku državu.

Napominjujući da je obrazovanje jedan od preduslova bezbednosti, mira i stabilnosti, Dačić je pohvalio Akademiju da je postala respektabilan faktor u sistemu obrazovanja.

"Raditi u vojsci i policiji je velika čast i obaveza, hvala vam na priznanju koje ste mi dodelili", rekao je Dačić koji je uručio nagrade najboljim diplomcima.

Nagrađeni su Marko Dimitrijević, Nikola Slavković, Igor Radmanovac, Ivan Ivanković, Bogdan Pavlović i Božidar Janković, koji je u ime svih rekao da ih ova vrsta podrške obavezuje da rade časno i pošteno.

Plakete za doprinos policijskom obrazovanju dodeljene su i direktoru policije Miloradu Veljoviću i ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Konuzinu, koji je uveren da je saradnja između Rusije i Srbije u borbi protiv svih vidova kriminala prioritet zajedničkih aktivnosti dve zemlje.

Pozdravljajući uvežene goste, dekan Kriminalističko policijske akademije Goran Milošević podsetio je da je 200 godina rada MUP-a, odnosno 90 godina visokog policijskog obrazovanja u Srbiji tradicija koja sve obavezuje na kvalitet.

"Akademija danas u potpunosti može da odgovori svim zahtevima uz poštovanje evropskih standarda. Ovi diplomirani akademci, kao i svi studenti, sada i uvek temelj su sistema bezbednosti Srbije", rekao je Milošević.

Na svečanosti je prikazan film o radu Kriminalističko policijske akademije i njenom istorijatu i izveden prigodan kulturnoumetnički program.

Sindikat policije: Čega se Dačić boji?

Parade ponosa neće biti?!

Dačić: Precizirati ulogu Kfora na Kosovu

Svečanosti su između ostalih, prisustvovali predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović, ministri Žarko Obradović, Predrag Marković i Zoran Stanković, patrijarh srpski Irinej, predsednici poslaničkih grupa, direkotr BIA Saša Vukadinović, predstavnici Vojske Srbije, Beogradskog Univerziteta, verskih zajednica, diplomatskog kora i međunarodnih institucija u Beogradu.

Kriminalističko policijska akademija, samostalna visokoškolska ustanova koja obrazuje mladiće i devojke za policijske i kriminalističko bezbednosne poslove, osnovana je odlukom Vlade Srbije u julu 2006. godine.

Nastala je integracijom Više škole unutrašnjih poslova i Policijske akademije i njihov je pravni sledbenik.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.