Dačić u Sočiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Sočiju

SOČI, BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je na međunarodnom skupu visokih zvaničnika odgovornih za pitanja bezbednosti u Sočiju, da je Srbija pouzdan partner u saradnji u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je postala lider u regionu po obimu saradnje, rezultatima i inicijativama koje je pokrenula.

Dačić je izjavio da je u Srbiji detektovano i procesuirano 27 organizovanih kriminalnih grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa 213 članova i 452 saradnika, kao i da je u prošloj godini na našoj teritoriji uhapšeno preko 40 lica koja su bila na poternicama drugih zemalja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ministar Dačić učestvuje u radu dvodnevnog skupa koji je organizovao Savet bezbednosti Ruske Federacije.

Na skupu učestvuju predstavnici 43 zemlje, među kojima savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost, kineski ministar javne bezbednosti, francuski generalni sekretar za nacionalnu bezbednost i odbranu, južnoafrički ministar državne bezbednosti, urugvajski ministar unutrašnjih poslova, kao i visoki predstavnici Brazila, Argentine, Izraela, Indije, Indonezije, Kanade, Italije, Turske, Alžira, i direktor Kancelarije UN za drogu i kriminal.

Tema susreta je transnacionalni kriminal i povezanosti njegovih najopasnijih oblika - terorizma, šverca narkotika, ilegalnih migracija, nezakonitog prometa oružja i radioaktivnih materija, opasnost od prirodnih i tehnogenih katastrofa, a u cilju zajedničkog delovanja u oblasti bezbednosti.

"Činjenica da je Srbija jedina od svih zemalja regiona dobila poziv za učešće na ovom susretu veliko je priznanje rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv kriminala", istakao je ministar Dačić na skupu u Sočiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.