Izvor: S media, 06.Nov.2012, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Italiji: Podrška ubrzanim evrointegracijama Srbije (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Rimu sa italijanskim predsednikom Đorđom Napolitanom.

- Ovim susretom potvrđena je bliskost dveju zemalja, kao i podrška našoj zemlji za ubrzavanje evro integracija - rekao je srpski premijer.

Dačić je u prestonici Italije razgovarao i sa predsednikom Donjeg doma italijanskog parlamenta Đanfrankom Finijem, šefom italijanske diplomatije Đuliom Tercijem i minstrom spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslova Vatikana monsinjorom Dominikom Mambertijem.

- Italija je podržala i podržaće ubrzavanje procesa evropskih integracija. Italija je veoma zadovljna zbog toga što je Srbija imala konstruktivan odnos kada je reč o dijalogu sa Prištinom i pozdravljaju našu odluku da obnovimo dijalog i da na taj načim rešimo sva sporna pitanja - rekao je Dačić.

Strateško partnerstvo

Kako je rekao, glavna tema razgovora sa italijanskim zvaničnicima je uvek strateško partnerstvo.

Prema njegovim rečima, i u ekonomskom smislu postoje veoma razvijeni odnosi, a Italija je treći spoljnotrgovinski partner Srbije.

Dačić je, takođe, najavio da će u februaru u Beogradu biti održana sednica italijansko-srpskog poslovnog Saveta.



(S media/Tanjug)

Foto:MCB

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.