Dačić se sastao sa ambasadorima Srbije, detaljno o KiM VIDEO

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić se sastao sa ambasadorima Srbije, detaljno o KiM VIDEO

MSP Ivica Dačić sastao se u Ministarstvu sa više ambasadora Srbije, koje je detaljno informisao o situaciji na KiM i jednostranim aktima Prištine.

Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorima Srbije u Portugalu Oliverom Antićem, u Austriji Nebojšom Rodićem, u Albaniji Miroljubom Zarićem, u Nigeriji Đurom Likarem i sa ambasadorkom Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandrom Đurović.

Dačić je detaljno informisao naše ambasadore o situaciji na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, saopštio je MSP.

Šef diplomatije je preneo ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima Srbije, ministar je ponovio spoljnopolitičke prioritete naše zemlje i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o mogućnostima intenzivnijeg produbljivanja odnosa na multilateralnom planu, kaže se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.