Izvor: S media, 22.Avg.2012, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa ministrima: Usaglašene mere zbog suše (VIDEO)

U Vladi Srbije, održan je sastanak premijera Ivice Dačića sa resornim ministrima koji su razgovarali o merama za ublažavanje posledica suše na teritoriji Republike.

Mere za su usaglašene i sutra će biti usvojene na Vladi.

Sastanku, pored Dačića prisustvovali su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Rasim Ljajić.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Vlada Vojvodine zatražila je danas od Vlade Srbije da ovogodišnja suša u pokrajini bude proglašena elementarnom nepogodom, jer je procenjeno da će rod kukuruza i drugih ratarskih kultura biti umenjen za oko pet miliona tona čime će poljoprivreda u pokrajini biti oštećena za oko milijardu evra.

Prema rečima Ješića, na osnovu prikupljenih podataka iz 45 gradova i opština Vojvodine, evidentirano je da su štetu od suše pretrpeli usevi na površini većoj oko 1,4 miliona hektara.

Nezapamćena suša ovog leta u Srbiji prouzrokovala je velike podbačaje u rodu kukuruza, soje i drugih jarih useva, a prema ranije iznetim procenama stručnjaka, ukupna šteta u biljnoj proizvodnji mogla bi da iznosi više od dve milijarde dolara.

(Tanjug)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.