Dačić sa ambasadorima Indije, Holandije i Maroka

Izvor: RTS, 12.Sep.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa ambasadorima Indije, Holandije i Maroka

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadorku Republike Indije Narinder Čauhan, ambasadora Holandije Hendrika Van den Dola, kao i ambasadora Maroko Abdulaha Zegura.
Ivica Dačić i Narinder Čauhan su razgovarali o daljem unapređenju svih vidova saradnje, posebno ekonomske.

U razgovoru je ocenjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bilateralni odnosi Indije i Srbije beleže pozitivan razvoj, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Izneto je očekivanje da će se uskoro realizovati uzajamne posete na visokom nivou i da će, kao rezultat povoljne poslovne klime u Srbiji, doći do osetnijeg porasta trgovinske razmene i većeg priliva indijskih investicija u srpsku privredu.
Dačić je posebno istakao da Srbija visoko ceni principijelnu poziciju Indije u vezi sa pitanjem KiM, kao i njenu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.
Ambasador Kraljevine Holandije je tokom odvojenog sastanka sa Dačićem izneo zadovoljstvo što opredeljenost Srbije za članstvo u Evropskoj uniji ostaje prioritet nove vlade.

Hendrik Van den Dol je ministru Dačiću čestitao na ponovnom imenovanju i izneo nadu da će se odlična međusobna saradnja nastaviti u narednom periodu.
Sagovornici su bilateralne odnose ocenili kao veoma dobre, a istaknuto je da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i energetike.
Dačić je izneo nadu da će u narednom periodu biti realizovane posete visokih zvaničnika dve zemlje i zahvalio je na podršci Holandije prilikom otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU.
Na sastanku Dačića i Abdulaha Zegure, koji je došao u oproštajnu posetu, apostrofiran je značaj održavanja narednog zasedanja Mešovitog komiteta i dalji razvoj parlamentarne saradnje.
Dačić je zahvalio na ambasadorovom angažovanju u prethodne četiri godine i doprinosu unapređenju odnosa dve zemlje i istakao zahvalnost na principijelnom stavu Maroka u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Ministar je, takođe, izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška marokanske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, mirnim putem kroz dijalog.
U razgovoru su konstatovani tradicionalno dobri bilateralni odnosi dve zemlje i izražen obostran interes za njihovo dalje unapređenje, naročito na ekonomskom planu.
Zajednički je apostrofiran značaj intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.