Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao sa zvaničnikom Ugande o unapređenju odnosa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ugande Henri Okela razgovarali su danas u Beogradu i ocenili da tradicionalno bliske odnose dve zemlje treba dalje unapređivati u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić i Okela su se složili da je potrebno produbljivanje ekonomske saradnje Srbije i Ugande, i to u poljoprivredi, turizmu, građevinarstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oblasti telekomunikacija i farmaceutskoj industriji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na "principijelnom stavu Ugande" u pogledu nepriznavanja nezavisnosti Kosova i izrazio očekivanje da će se podrška Ugande teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nastaviti, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su istakli značaj intenziviranja političkog dijaloga dve zemlje, uključujući i realizaciju planiranih poseta na visokom nivou.

Susret Dačića i Okele održan je u sklopu političkih konsultacija Srbije i Ugande u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić i Okelu: Unaprediti odnose Srbije i Ugande

Izvor: Blic, 04.Jul.2017

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i državni sekretar Ministarstva inostranih poslova Ugande Henrija Okelu, danas su istakli tradicionalno bliske odnose dve zemlje i podržali njihovo dalje unapređenje u svim oblastima od zajedničkog interesa...U tom kontekstu, apostrofiran...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.