Dačić razgovarao sa Lavrovom

Izvor: B92, 02.Jun.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao sa Lavrovom

Sankt Peterburg -- Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Sankt Peterburgu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Dačić je Lavrovu preneo stav da Srbija da nikada neće uvoditi sankcije protiv te zemlje.

"Već sam juče rekao (na otvaranju Međunarodnog ekonomskog foruma -SPIEF) da prijatelji ostaju prijatelji i da nikada nećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvoditi sankcije Rusiji", rekao je Dačić na početku sastanka sa Lavrovom na marginama Foruma.

Lavrov je najavio da će u Beograd, u ponedeljak, doputovati predsednik ruske Dume.

Dačić je kazao da se nada skorijoj poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, ali i Lavrova.

Lavrov je potvrdio da Medvedev planira da dođe u Srbiju, kao i da će i on posetiti našu zemlju u doglednoj budućnosti. Zahvalio je Dačiću na stavovima koje je izneo i zvaničnom stavu Beograda.

Vršilac dužnosti premijera sastao se danas i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić Lavrovu: Nećemo uvoditi sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 02.Jun.2017

Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Sankt Peterburgu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom kojem je preneo stav da Srbija da nikada neće uvoditi sankcije protiv te zemlje...- Već sam juče rekao (na otvaranju Međunarodnog ekonomskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.