Dačić pozvao region na jačanje saradnje

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić pozvao region na jačanje saradnje

BEOGRAD, 19. juna 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je u četvrtak zemlje članice Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) da fokusiraju saradnju u oblastima u kojima imaju potpuna saglasnost, kao što su životna sredina, trgovina, zdravstvo i poljoprivreda.

"Danas, možda više nego ikad od svog osnivanja, BSEC ima priliku, ali i odgovornost da svojim primerom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << angažovanjem utiče na prilike u crnomorskom regionu koji sve više dobija na političkom i ekonomskom značaju", rekao je Dačić u Varni u Bugarskoj na ministarskoj sednici BSEC-a.

Prema rečima Dačića, saradnja zemalja crnomorske inicijative u oblastima u kojima se slažu, može biti podsticaj za nalaženje rešenja u oblastima u kojima ne postoji konsenzus.

Šef srpske diplomatije ocenio je da će važnu ulogu u ispunjenju postavljenih projektnih zadataka BSEC-a imati i saradnja sa drugim medjunarodnim organizacijama, pre svega sa EU.

"Srbija, kao država koja se nalazi u procesu pristupanja EU, snažno podržava jačanje saradnje BSEC i EU u cilju ostvarivanja konkretnih rezultata i ciljeva medjusobne saradnje. Ova saradnja ne treba da ostane samo na potpisanim memorandumima i sporazumima već i da se aktuelizuje kroz konkretne zajedničke projekte", rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija podržava i podsticanje bliže saradnje privatnog i javnog sektora u realizaciji konkretnih projekata, što je promovisano tokom bugarskog predsedavanja organizaciji saradnje u crnomorskom regionu koje traje do kraja juna.

Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju osnovana je 1992. godine, a njeni članovi su Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bugarska, Gruzija, Grčka, Moldavija, Rumunija, Rusija, Srbija, Turska i Ukrajina.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pozvao crnomorski region na saradnju

Izvor: Mondo, 19.Jun.2014

Ministar Ivica Dačić pozvao je zemlje članice Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) da fokusiraju..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.