Dačić osudio paljenje kioska

Izvor: RTS, 22.Maj.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić osudio paljenje kioska

Ministar Ivica Dačić obišao u Somboru zgarište kioska zapaljenog prošlog vikenda čiji je vlasnik Goranac Samet Galipi iz Dragiša. Sloboda građana Srbije, bez obzira na njihovu nacionalnost, ne sme da bude ugrožena, poručio Dačić.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić boravio je danas u Somboru, gde je obišao zgarište zapaljenog kioska čiji je vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Goranac Samet Galipi iz Dragaša.

"Sloboda građana Srbije, bili oni ma koje nacionalnosti pa i Srba, kao većinskog naroda, ne sme biti ugrožena, a vinovnici koji na nju nasrću moraju biti otkriveni i primereno kažnjeni", poručio je ministar policije.

Galipijev kiosk je zapaljen u noći između subote i nedelje prošlog vikenda u centru Sombora.

Dačić je istakao da je od načelnika Policijske uprave u Somboru Saše Diklašinovića saznao da je policija na tragu vinovicima ove paljevine.

Ministar Dačić je rekao da je za policiju pogranično područje zapada i severa Vojvodine prioritet na sprečavanju pograničnog kriminala, naročito ilegalnog prelaska granice, trgovine ljudima, švercom oružja i ilegalne trgovine narkoticima.

Dan uoči obeležavanja Dana policije, ministar je rekao da mu je žao što između dva praznika, iz ekonomskih razloga, nije poboljšana materijalna situacija zaposlenih u MUP-u jer, kako je rekao, oni to zaslužuju prema postignutim rezultatima.

Dačić je izjavio da zaposleni u MUP-u zaslužuju bolje plate s obzirom na rezultate koje postižu i obećao da će to biti ispravljeno u narednoj godini.

Ministar je rekao da policajcima plate nisu povećane u poslednjih godinu dana iz ekonomskih razloga.

Prema njegovim rečima, u narednoj godini će biti mnogo više urađeno i na poboljšanju materijalnog položaja policije i na tehničkoj opremljenosti.

Ministar policije istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatima na otkrivanju i suzbijanju kriminala i dodao da "afera Šarić" još uvek nije zatvorena.

MUP će u nedelju organizovati proslavu Dana policije u Nastavnom centru Makiš u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.