Dačić odgovorio kritičarima: Hoćete da predate celo Kosovo?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2017, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić odgovorio kritičarima: Hoćete da predate celo Kosovo?

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić uzvratio je danas kritičarima njegovog predloga o razgraničenju, kao načinu rešavanja pitanja Kosova i Metohije, tvrdnjom da oni zapravo žele da predaju Albancima - celo Kosovo.

- Jasno sam izneo svoj predlog da se izvrši razgraničenje šta je srpsko, a šta albansko, jer je to u interesu i Srba i Albanaca, i to je jedino moguće trajno rešenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a histerični napadi na mene zbog tog predloga pokazuju o kakvim se licemerima radi - istakao je Dačić u izjavi za Tanjuug.

On ocenjuje da njegovi kritičari, koji mu, kako kaže, zameraju da ovim predlogom navodno nešto izdaje ili provocira sukobe, u stvari hoće da predaju celo Kosovo, jer tako oni "vide unutrašnji dijalog".

- Srbija nikad neće prihvatiti jednostrano proglašenu nezavisnost, ona hoće dijalog o trajnom rešenju. Zato su jadni ovi pokušaji da ubiju jedino moguće trajno rešenje koje je u interesu i Srba i Albanaca, a koje prihvataju i Srbi iAlbanci - ističe Dačić.

- Ako Holandija I Belgija mogu da razmenjuju teritoriju, ako to mogu Indija i Bangladeš, i mnogi drugi, zašto to ne bi smeli Srbi i Albanci, ako je to rešenje koje garantuje mir u ovom veku - pita Dačić u izjavi za Tanjug.

- Ceo svet se, na žalost, bavio Srbima i Albancima, imam pravo, valjda, i ja - primećuje Dačić.

On podseća da je kompromis "samo onaj dogovor u kome svako dobija pomalo od nečega sto ne želi".

- Osim ako moji kritičari ne misle da Srbi treba sve da izgube - navodi Dačić i ukazuje da se to onda ne zove - dogovor.

- Jadno je to što neki misle da biti moderan, liberalan ili proevropski znači obavezno biti antisrpski - zaključuje ministar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.