Dačić od Britanije zatražio saglasnost za poglavlja 7 i 29

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić od Britanije zatražio saglasnost za poglavlja 7 i 29

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je Veliku Britaniju da da saglasnost za otvaranje poglavlja 7 i 29 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom. Dačić je istakao da je za Srbiju bitno da ova dva poglavlja budu otvorena 20. juna, za vreme malteškog predsedavanja Evropskom Unijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Ministar inostranih poslova Srbije rekao je da Srbija ima pozitivnu ocenu međunarodne zajednice o evroinregracijama, da se nalazi na dobrom putu i pozvao sve partije i pojedince u Srbiji da "prestanu da o Srbiji govore samo najgore stvari".

On je u Kragujevcu, povodom obeležavanja 180. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, ocenio da su odnosi dve zemlje imali različite tokove, ali da su uglavnom bili odnosi podrške i saradnje.

"Ima i stvari oko kojih se ne slažemo. Smatramo da je Velika Britanija važan politički faktor na međunarodnoj sceni. Ne mešamo se u njihove unutrašnje stvari, ko će vladati, da li će živeti u EU ili van nje, ali svakako žive u Evropi", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio da su 90-tih godina prošlog veka između Srbije i Velike Britanije postojale, kako je kazao, "smetnje na vezama", ali da Srbija danas teži da sa Velikom Britanijom uspostavi odnose na što višem nivou.

Dodao je da bi voleo da britanska premijerka poseti Srbiju jer je Margaret Tačer bila poslednja premijerka iz Velike Britanije koja je posetila Srbiju 1980. godine, kada je umro Josip Broz Tito.

"To dovoljno govori da naši odnosi nisu sada razvijeni kao što su nekada bili. Ključno pitanje je nalaženje zajedničkih političkih interesa, bez obzira što o nekim pitanjima mislimo drugačije", objasnio je Dačić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.