Dačić o Šariću i Hipo banci sutra u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2010, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o Šariću i Hipo banci sutra u Beču

BEOGRAD -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će sutra u Austriji razgovarati sa šefom kriminalističke policije te države, kako bi dobio informacije da li je, u slučaju Hipo banke, bilo zloupotreba i u Srbiji.

Dačić, u razgovoru s novinarima u bazi Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici danas nije želeo da konkretno govori o tom slučaju, jer, kako je objasnio, ne želi da priča o stvarima koje su predmet istrage ili međusobne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policijske komunikacije.

On nije hteo da prokomentariše pisanje medija da je narko-bos Darko Šarić preko kredita Hipo banke finansirao izgradnju beogradskog naselja Belvil, kratko rekavši da su te stvari, ako su tačne, predmet istrage.

Austrijski dnevni list Osterajh (Oesterreić), pozivajući se na istragu srpskih vlasti, pisao je da je Hipo Alpe Adria banka "oprala" oko 100 milion evra Darka Šarića, osumnjičenog za trgovinu drogom.

List piše da je Šarić preko ofšor kompanija uložio 100 miliona evra na račune Hipo banke, u prvom redu u Lihtenštajnu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.