Dačić negira da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić negira da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova na regionalnim forumima.

- Nikakvi pregovori o tome nisu ni vođeni - rekao je Dačić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske stranke Srbije Slobodana Samardžića.

On je objasnio da je pregovore sa Prištinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Briselu vodio Borislav Stefanović, a da će Vlada na čijem je čelu samo primeniti ono što je dogovoreno.

- Ovde je problem pitanje tumačenja - ocenio je Dačić, ističući da je interes Srbije da Kosovo na regionalnim skupovima bude predstavljeno asimetrično, a ne ravnopravno kao ostale države, jer bi to posredno značilo priznanje nezavisnosti.

On je naglasio da principijelna politika Srbije ostaje ista i da, ukoliko Kosovo nije asimetrično predstavljeno, predstavnici Srbije neće učestvovati na takvim skupovima.

Povezane vesti: Kacinov pomoćnik: Srbija će ipak učestvovati na sastancima s Kosovom Grubješić: Šanse za datum pregovora u decembru minimalne Kocijančić: Početi pregovore što pre Šeflin: Srbija će pre ili kasnije morati da prizna Kosovo U pregovorima o Kosovu i Dačić i Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Nema promene u predstavljanju Kosova

Izvor: Mondo, 30.Avg.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova na regionalnim forumima...Nikakvi pregovori o tome nisu ni vođeni, rekao je Dačić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.