Dačić neće u Stefanovićevu stolicu

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić neće u Stefanovićevu stolicu

Brisel -- Potpredsednik vlade Ivica Dačic rekao evropskom posredniku Robertu Kuperu da ne želi da sedne na stolicu koju koristi šef beogradskog tima Borislav Stefanović.

Kuper je pred početak susreta sa Dačićem u sedištu Evropskog saveta u Briselu, pokazao na sto za kojim sede učesnici u dijalogu Beograda i Prištine i u šaljivom tonu rekao: "Ovaj sto je specijalno dizajniran da delegacije ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se preko njega potuku".

"Gde sedi Borko Stefanović?”, upitao je Dačić Kupera, a kada mu je ovaj pokazao, uzvratio je u istom tonu: "Neću da sednem na Borkovo mesto”.

"Ni ja ne bih da sednem na mesto gospođe Tahiri”, odgovorio je Kuper, misleći na šeficu prištinskog pregovaračkog tima Editu Tahiri.

Dačić će se kasnije sresti i sa Miroslavom Lajčakom, šefom za zapadni Balkan u kabinetu za spoljne poslove Evropske komisije, dok sutra ima sastanak sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.