Dačić ne da traktorima u Beograd

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić ne da traktorima u Beograd

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da će se u toku dana sastati sa poljoprivrednicima koji protestuju zbog nove vladine uredbe o načinu regresiranja poljoprivredne proizvodnje.

On je novinarima posle sednice Štaba za vanredne situacije rekao da policija nikoga ne sprečava da izražava svoje političke ili interesne stavove, ali da je njen interes da nema sukoba i da građani nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posledice zbog nečijih protesta.

"Nemoguće je da u Beogradu bude 1.000 traktora a da to ne izazove opšti kolaps u gradu", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje zašto je policija sprečila poljoprivrednike iz Vojvodine i centralne Srbije da traktorima dođu u Beograd.

Dačić je rekao da će zajedno sa direktorom policije Miloradom Veljovićem razgovarati sa poljoprivrednicima kako bi se našlo rešenje i da ne ulazi u to da li su zahtevi poljoprivrednika opravdani ili ne, već da je interes policije da nema sukoba.

"Da neko hoće da dođe bez traktora u Beograd da protestuje nikakav problem nije. Ni do sada na protestima nije dolazilo do incidenata. Policija se nije sukobljavala sa narodom", naveo je Dačić.

Protest poljoprivrednika počeo je juče, nakon odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima a ne po veličini obradivih površina kao do sada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.