Dačić na zgarištu kioska u Somboru: Počinioce otkriti i kazniti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2010, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na zgarištu kioska u Somboru: Počinioce otkriti i kazniti

SOMBOR - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić boravio je danas u Somboru, gde je obišao zgarište zapaljenog kioska čiji je vlasnik Goranac Samet Garipi iz Dragaša, i osudio ovaj nacionalistički napad.

"Sloboda građana Srbije, bili oni ma koje nacionalnosti pa i Srba, kao većinskog naroda, ne sme biti ugrožena, a vinovnici koji na nju nasrću moraju biti otkriveni i primereno kažnjeni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poručio je ministar policije.

Garipijev kiosk je zapaljen u noći između subote i nedelje prošlog vikenda u centru Sombora.

Dačić je kazao da je od načelnika Policijske uprave u Somboru Saše Dmitrašinovića saznao da je policija na tragu vinovnicima ove paljevine.

Ministar Dačić je rekao da je za policiju pogranično područje zapada i severa Vojvodine prioritet na sprečavanju pograničnog kriminala, naročito ilegalnog prelaska granice, trgovine ljudima, švercom oružja i ilegalne trgovine narkoticima.

Biće bolje

Dan uoči obeležavanja Dana policije, ministar je rekao da mu je žao što između dva praznika, iz ekonomskih razloga, nije poboljšana materijalna situacija zaposlenih u MUP-u jer, kako je rekao, oni to zaslužuju prema postignutim rezultatima.

Ministar je obećao da će u narednoj godini biti mnogo više urađeno ne samo na poboljšanju materijalnog položaja policije već i tehničkoj opremljenosti.

Dačić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na otkrivanu suzbijanju kriminala i istakao da "slučaj Šarić" još nije zatvoren.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić osudio nacionalističke napade

Izvor: B92, 22.Maj.2010

Sombor -- Ministar policije Ivica Dačić obišao je zgarište zapaljenog kioska u Somboru, čiji je vlasnik Goranac Samet Galipi iz Dragaša, i osudio nacionalistički napad..."Sloboda građana Srbije, bili oni ma koje nacionalnosti, ne sme biti ugrožena, a vinovnici moraju biti otkriveni i kažnjeni",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.