Dačić na Samitu Afričke unije u Johanesburgu

Izvor: Blic, 11.Jun.2015, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić na Samitu Afričke unije u Johanesburgu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće danas i sutra na Samitu Afričke unije u Johanesburgu, u Južnoafričkoj Republici, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Tokom učešća na Izvršnom savetu Afričke unije, na nivou ministara spoljnih poslova, planirani su susreti sa predsedavajućom Komisije Afričke unije Nkosazanom Dlamini - Zumom, zamenikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsedavajuće Erastus Mvenčom, kao i odvojeni susreti sa ministrima inostranih poslova brojnih članica Afričke unije.

Tokom razgovora biće razmotreno aktuelno stanje odnosa i partnerstva Srbije sa Afričkom unijom, uključujući mogućnost potpisivanja Memoranduma o ekonomskoj saradnji između Vlade Srbije i Komisije Afričke unije, a tema će biti i unapređenje ukupnih političkih i ekonomskih odnosa sa afričkim partnerima, navodi se u saopštenju.

Dačić će informisati sagovornike o spoljnopolitičkim aktivnostima i prioritetima Srbije, a razgovaraće sa njima i o obezbeđivanju nastavka podrške našoj politici prema Kosovu i Metohiji, kao i o učešću pripadnika Vojske Srbije u Mirovnim operacijama UN u Africi i učešću Srbije u postkonfliktnoj obnovi pojedinih afričkih zemalja.

Razgovori će biti prilika i za razmenu mišljenja o najaktuelnijim međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.