Dačić je car kao Angela Merkel

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić je "car" kao Angela Merkel

Predsedavajući OEBS-om Ivica Dačić primio je, u ime ove organizacije, u Magdeburgu nagradu "Car Oto Veliki" koja se dojeljuje za jačanje razumevanja i saradnje u Evropi. Ovu nagradu, koju grad Magdeburg dodeljuje svake druge godine, prvi put je dobila jedna međunarodna organizacija.

OEBS-u je nagrada dodeljena za značajan doprinos političkom rešavanju kriza i prevenciji sukoba u Evropi, kao i u oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zaštite rodne ravnopravnosti i prava manjina i kroz posmatranje izbora, a posebno u rešavanju krize u Ukrajini i oko nje.

Dačić je na ceremoniji dodele nagrade istakao da se ovo priznanje odnosi na svakog pojedinca koji u ime OEBS-a radi na različitim lokacijama, često i u uslovima punim izazova - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Na osnovu principa sadržanih u Završnom aktu iz Helsinkija, Pariskoj povelji i brojnim obavezama OEBS-a, predsedavanje Srbije OEBS-om, kako je naveo Dačić, nastoji da podstakne takav dijalog koji bi predsedavanje Nemačke OEBS-om 2016. godine trebalo da povede dalje.

- U tom kontekstu, nagrada "Car Oto Veliki" predstavlja dodatni podsticaj da nastavimo da radimo, održavamo komunikaciju otvorenom, ublažavamo tenzije i da činimo sve što je u našoj moći s ciljem obnavljanja mira i stabilnosti u regionu - istakao je Dačić i dodao da ova nagrada podstiče da se OEBS-ova platforma za inkluzivni dijalog i zajedničko delovanje koristi na najbolji način, kako bi Evropa bila bezbednija i jedinstvena.

Jedan od prethodnih dobitnika ove nagrade je i nemačka kancelarka Angela Merkel.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.