Dačić i Zeger: Dobra saradnja policija Srbije i Nemačke

Izvor: Studio B, 21.Sep.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Zeger: Dobra saradnja policija Srbije i Nemačke

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i direktor nemačke Savezne policije Matijas Zeger danas su u Beogradu ocenili da je policijska saradnja dve zemlje dobra

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i direktor nemačke Savezne policije Matijas Zeger danas su u Beogradu ocenili da je policijska saradnja dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zemlje dobra i založili se za njeno dalje unapredenje.

Oni su na konferenciji za novinare posle razgovora najavili potpisivanje sporazuma o policijskoj saradnji Nemačke i Srbije, što će, kako su rekli, omogućiti i zajedničko obezbeđivanje vazduhoplova na letovima između dve zemlje.

Zeger je rekao da se međunarodnom terorizmu i međunarodnom organizovanom kriminalu može suprotstaviti samo saradnjom i ocenio da "to Srbija i Nemačke čine na uzoran nacin".

Dačić je rekao da je Nemačka, kada je reč o ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji, ključni partner Srbije među članicama EU.

"Policije i ministarstva unutrašnjih poslova će najoperativnije moguće sarađivati u borbi protiv kriminala, terorizma i korupcije", rekao je Dačić navodeći da će o tome razgovarati direktori policija dve zemlje.

Dačić je izrazio uverenje da će ta "saradnja u narednom periodu biti još bolja, naročito u vremenu kada se može ocekivati dalje približavnje Srbije Evropskoj uniji".

Zeger je naveo da o dobroj policijskoj saradnji Srbije i Nemačke govori i to što se nekoliko pripadnika srpske policije nalazi na obuci u Nemačkoj. Dačić je rekao da su nemačka policija i nemački MUP mnogo pomagali policiju Srbije u više važnih projekata i donacija, i istakao značaj projekta koji se tiče specijalnih istražnih metoda, odnosno nadzora telefonskih komunikacija.

"Sigrana sam da ima potrebe za zajedničkim sagledavanjem daljih pravaca reforme MUP-a i policije. Mnoge uprave i posebne jedinice su na neki način svoje ustrojstvo i pravile prema ugledu na nemačku Saveznu policiju", rekao je Dačić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.