Dačić i Navračič o saradnji

Izvor: B92, 01.Jul.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Navračič o saradnji

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Tiborom Navračičem.

Dvojica ministara su ocenila da samit vlada dve zemlje predstavlja podsticaj za dalje unapređenje i proširenje bilateralne saradnje, kao i da su odnosi između Srbije i Mađarske veoma dobri.

Još jednom je potvrdjena zajednička opredeljenost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nastavak političkog dijaloga i saradnje, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova.

Dačić se zahvalio na doslednoj podršci Madjarske evropskim integracijama Srbije, kao i na brzo pruženoj tehničkoj i pomoći u ljudstvu prilikom nedavnih poplava.

Ovom prilikom, uputio je i poziv madjarskom kolegi da na jesen dodje u zvaničnu bilateralnu posetu Srbiji.

Navračič je istakao opredeljenost Madjarske za nastavak procesa proširenja EU na region Zapadnog Balkana, i ponovio spremnost Budimpešte da prenese svoja iskustava i pruži političku i stručnu, tehničku pomoć Srbiji u procesu pristupnih pregovora.

U tom kontekstu, dogovorene su redovne konsultacije i intenzivnija saradnja dva ministarstva u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Pored učešća na samitu, Dačić je prisustvovao i svečanom ručku, koji je u čast premijera Madjarske Viktora Orbana sa delegacijom priredio premijer Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samit vlada podsticaj za razvoj odnosa

Izvor: RTS, 01.Jul.2014

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Tibor Navračič saglasili su se da je samit vlada dve zemlje predstavlja podsticaj za dalje unapređenje i proširenje bilateralne saradnje. ..Dvojica ministara su ocenila i da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.