Dačić i Karamarko predstavili zaštićenu liniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Karamarko predstavili zaštićenu liniju

BEOGRAD -

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske Ivica Dačić i Tomislav Karamarko razgovarali su danas putem zaštićenog video linka posredstvom kog će se ubuduće odvijati komunikacija policije dve države.

Dačić je rekao da je uspostavljanje zaštićenih linija komunikacije prva faza projekta Regionalnog centra za razmenu operativnih informacija i neposredne saradnje u borbi protiv organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kriminala.

Tri kanala

Prema njegovim rečima, saradnja srpske i hrvatske policije je na visokom nivou, uspešno je realizovan sporazum o izručenju ekstradicijom Sretka Kalinića, a uspostavljanjem zaštićenih linija omogućiće brzu i efikasnu razmenu informacija.

On je naveo da će postojati tri linije putem kojih će komunicirati ministri, direktori policija i kriminalistička policija Srbije i Hrvatske, a da je u sledećoj fazi predviđen razmena informacija, praćenje kriminalnih grupa, stvaranje pravnih pretpostavki za izdavanje zajedničkih naloga za hapšenje..

Za kriminalce nema granica

"Pozvali smo novinare da vide da ovo radi", rekao je Dačić a prvo što je pitao svog hrvatskog kolegu je: "Kakvo je stanje posle poraza u košarci" na šta mu je Karamarko odgovorio: Kog poraza?

Karamarko je izrazio zadovoljstvo zbog poštovanja dogovorene dinamike saradnje dve policije koje bi, kako je istakao, trebalo da budu zaštićene od dnevne politike.

Direktori policija Srbije i Hrvatske Milorad Veljović i Oliver Grbić složili su se da kriminalne grupe usko sarađuju i da za njih nema granica.

"Organizovani kriminal nema granice ali ima načina da mu se suprotstavi", istakao je Veljović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspostavljena video veza između srpske i hrvatske policije

Izvor: Blic, 06.Sep.2010

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske Ivica Dačić i Tomislav Karamarko razgovarali su danas putem zaštićenog video linka posredstvom kog će se ududuće odvijati komunikacija policije dve države...Dačić je rekao da je uspostavljanje zaštićenih linija komunikacije prva faza projekta...

Nastavak na Blic...

Policije će komunicirati putem video linka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2010

Ovim je otpočela prva faza u osnivanju Regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala. Vezu na liniji Beograd-Zagreb svečano su otvorili ministri unutrašnjih poslova dve države, ali u prisustvu brojnih novinara nisu razmenjivali operativne informacije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dačić: Srpska i hrvatska policija sarađuju putem video-linka

Izvor: Press, 06.Sep.2010

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske Ivica Dačić i Tomislav Karamarko razgovarali su juče putem zaštićenog video-linka posredstvom kojeg će se i ubuduće odvijati komunikacija policije ove dve države. Dačić je rekao da je uspostavljanje...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.