Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Galbur: Intenzivirati ekonomsku saradnju dve zemlje

Ministri spoljnih poslova Srbije i Moldavije, Ivica Dačić i Andrej Galbur, složni su u stavu da treba intenzivirati ekonomsku saradnju koja zaostaje za stepenom političkih odnosa.

Oni su ukazali da se bilateralna saradnja uspešno razvija i da nema otvorenih pitanja, a istaknuto je da je posle posete ministra Dačića Kišinjevu početkom oktobra intenziviran politički bilateralni dijalog između Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Moldavije, rečeno je na sastanku održanom na marginama 35.Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

- Posebna pažnja je posvećena značaju principa teritorijalnog integriteta obe zemlje i u tom smislu pružena je uzajamna podrška. Moldavska strana je ponovila svoja čvrsta uveravanja da se njihov stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije neće menjati - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je moldavskom kolegi preneo da su pozivi da posete Srbiju premijeru i predsedniku Moldavije otvoreni, a pozvao je ministra Galbura da dođe u bilateralnu posetu Srbiji u prvoj polovini 2017. godine, što je Galbur prihvatio.

Ministar Galbur je ponovio da pozivi našem predsedniku Vlade i predsedniku države da posete Moldaviju ostaju otvoreni.

Ministar Dačić sastao se danas i sa zamenikom ministra spoljnih poslova Grčke Terensom Nikolaosom Kvikom, a sagovornici su konstatovali odlične bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja.

Saglasili su se da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske saradnje, a izraženo je obostrano zadovoljstvo dinamikom ostvarenih i planiranih poseta zvaničnika dve zemalje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.