Dačić i Gabrijel: Dobri odnosi, uspešna saradnja dve zemlje

Izvor: RTS, 12.Apr.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Gabrijel: Dobri odnosi, uspešna saradnja dve zemlje

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel po dolasku u Beograd razgovarao je sa svojim srpskim kolegom Ivicom Dačićem.
Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel konstatovali su da su odnosi Srbije i Nemačke veoma dobri čemu doprinose intenzivan dijalog na visokom nivou i uspešna saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u svim oblastima.

U razgovoru je posebno naglašen značaj ekonomske saradnje i činjenica da je Nemačka jedan od najvećih investitora u Srbiji, a da je obim spoljnotrgovinske razmene prošle godine dostigao četiri milijarde evra, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Dačić je naglasio da Srbija želi da unapređuje sveukupnu saradnju sa Nemačkom kako na političkom tako i na ekonomskom planu.
Uz podsećanje da Srbija, kao pouzdan i odgovoran partner, pruža značajan doprinos stabilnosti i jačanju saradnje u regionu naglasio je opredeljenje za nastavak konstruktivne politike u tom pravcu.
Ministar je zahvalio na podršci Nemačke procesu evrointegracija Republike Srbije, što i dalje ostaje jedan od naših ključnih spoljno-političkih prioriteta, navodi se u saopštenju.
Gabrijela je po dolasku u Beograd na aerodromu "Nikola Tesla" pored Dačića dočekao i amabasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.
Ministar spoljnih poslova Nemačke sastao se i sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Vili "Mir", a posle sastanka predviđeno je da se njih dvojica obrate medijima.
Uoči dolaska je poručio da pozdravlja činjenicu što je Vučić, odmah nakon izbora za predsednika Srbije, potvrdio ulazak u EU kao strateški cilj Srbije.
Istakao je i da će Vučiću čestitati pobedu na predsedničkim izborima.
Gabrijel će, kako je Tanjugu rečeno u njegovom Kabinetu, posle Beograda posetiti i Prištinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMAČKI ŠEF DIPLOMATIJE U BEOGRADU: Zigmara Gabriela dočekao Ivica Dačić

Izvor: Kurir, 12.Apr.2017

...Gabrijela je po dolasku u Beograd na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao šef diplomatije Ivica Dačić, kao i amabasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman..Ministar spoljnih poslova Nemačke će se sa Vučićem sastati i Viil "Mir", a posle sastanka predviđeno je da se njih dvojica obrate medijima..Uoči...

Nastavak na Kurir...

VUČIĆ I ZIGMAR NAKON SASTANKA: Nemačka želi da bude uz Srbiju i prati njen put ka EU! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Zigmara Gabrijela u vili "Mir"..Nakon završetka razgovora Zigmar i Vučić obratili su se novinarima...- Srbija postaje jako interesantno mesto za investicije, jer postoje kompanije koje će doneti poslove...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.