Dačić dočekao gruzijskog ministra i izaslanika Jordana

Izvor: B92, 23.Jun.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić dočekao gruzijskog ministra i izaslanika Jordana

Beograd -- V.d. premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao ministra inostranih poslova Gruzije Mihaila Džanelidzea i izaslanika jordanskog kralja.

Ministar Dačić poželeo je jutros dobrodošlicu šefu gruzijske diplomatije i zahvalio na dolasku na svečanu ceremoniju inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dvojica ministara razgovarala su o evropskim integracijama, unapređenju političkih odnosa i intenziviranju privredne i turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Kada je reč o bilateralnim odnosima, ministri su zajednički ocenili da su Srbija i Gruzija prijateljske zemlje i da postoji obostrana želja da se odnosi između dva naroda razvijaju, kao i da se saradnja u svim sferama učini aktivnijom.

Dvojica sagovornika su konstatovala da ima mnogo mogućnosti za jačanje bilateralne saradnje Srbije i Gruzije, posebno ekonomske, i da, s tim u vezi, treba dati podsticaj privrednicima dveju zemalja.

Dačić je potom primio ambasadora Favaza Al Ejtana, specijalnog izaslanika kralja Hašemitske Kraljevine Jordan na svečanoj ceremoniji povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Republike Srbije.

Ministar Dačić zahvalio je zbog prisustva jordanskog specijalnog izaslanika na svečanoj ceremoniji, što je potvrda dobrih bilateralnih odnosa i međusobnog uvažavanja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Zajednički je izražena spremnost za jačanje političkog dijaloga i ocenjeno da postoji prostor za dalje unapredjenje saradnje Srbije i Jordana u svim sferama od obostranog interesa.

Posebno je istaknuto postojanje velikog potencijala za unapredjenje ekonomske i investicione saradnje izmedju dve zemlje, dodaje se u saoštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić razgovarao sa kanadskim generalom Leslijem

Izvor: RTS, 23.Jun.2017

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa kanadskim generalom, poslanikom i parlamentarnim sekretarem ministra spoljnih poslova Endruom Leslijem, koji je u Beograd došao zbog svečanosti povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića. ...

Nastavak na RTS...

DAČIĆ ZABAVLJAO GOSTE INAUGURACIJE Šef diplomatije pevao ariju visokim zvaničnicima iz sveta

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 01:13

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić ponovo je demonstrirao svoje glasovne sposobnosti ali ovog puta je to bilo na današnjem svečanom ručku povodom inauguracije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića...Ambasador Malteškog reda Alberto di Luka, postavio je danas na Fejsbuku snimak koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.