Dačić demantovao pisanje Tabloida

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić demantovao pisanje Tabloida

U svojstvu privatnog lica ministar inostranih poslova Ivica Dačić demantovao je pisanje magazina Tabloid

Dačić je demantovao da je zaštitio od odgovornosti navodnog vinovnika saobraćajne nesreće, u kojoj je na Brankovom mostu pre dve sedmice poginuo mladi Luka Jovanović.

"U životu nisam nikad ni pomišljao da demantujem list kao što je Tabloid, ali zbog porodice poginulog Luke Jovanovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prinuđen sam da najoštrije opovrgnem gnusnu laž da sam navodno zaštitio od odgovornosti navodnog vinovnika te saobraćajne nesreće Snežanu Divac'', naveo je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Dačić je naveo da Snežanu Divac nije ni čuo ni video još od sahrane oca Vlade Divca u januaru ove godine i istakao da ne bi zaštitio nikoga ako je taj neko kriv.

Istakao je i da državni organi sve to lako mogu da provere.

''Srbija je nedavno usvojila set medijskih zakona, čiji je cilj dalje jačanje principa slobode medija. Ali šta je sa principom odgovornosti? Da li je sloboda medija pravo na laž, navođenje na linč, satanizacija, morbidne izmišljotine kojima se duboko vređa dostojanstvo ljudi, monstruozne konstrukcije u kojima se čak tvrdi da se neko raduje smrti svoga deteta?'', zapitao je Dačić.

Ukazao je da je granica svake slobode - sloboda drugih lljudi, kao i da "to nije sloboda medija, već zloupotreba te slobode".

''Ja nisam bitan i ne tražim zaštitu, ali šta je sa drugim građanima, ko je njihov zaštitnik?'', zapitao je, takođe, Dačić.

Prethodno je navode Tabloida negirala i Snežana Divac istakavši da poseduje "obični mini moris" i da je policija ispitala njeno vozilo.

Magazin Tabloid preneo je da je Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, u kasnim noćnim satima pre dve nedelje, usmrtila žena Vlade Divca, Snežana Divac, koja je vozila "mini moris kantrimen" i da je pobegla s mesta nesreće.

Tabloid je naveo da je ona posle udesa pozvala Ivicu Dačića, koji ju je zaštitio od odgovornosti.

Snežana Divac, supruga predsednika OKS, odbacila je tvrdnje medija da je usmrtila Luku Jovanovića automobilom i navela da je to napad na nju i njenu porodicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Ne štitim Snežanu Divac

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Avg.2014

BEOGRAD - Dačić je demantovao da je zaštitio od odgovornosti navodnog vinovnika saobraćajne nesreće, u kojoj je na Brankovom mostu pre dve sedmice poginuo mladi Luka Jovanović.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.