Dačić danas i sutra u Belorusiji

Izvor: Press, 30.Nov.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić danas i sutra u Belorusiji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić boraviće 30. novembra i 1. decembra u zvaničnoj poseti Republici Belorusiji povodom obeležavanja jubileja - dvadesete godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Belorusije, saopšstilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Poseta Belorusiji biće prilika za nastavak redovnog političkog dijaloga na visokom nivou, kaže se u saopšstenju i dodaje da će posebna pažnja biti posvećena stanju i perspektivama razvoja bilateralnih odnosa, jačanju parlamentarne saradnje i kontakata, kao i konkretnim mogućnostima za proširenje ekonomske saradnje i ugovorno-pravne baze.

Pored toga, ministar Dačić informisaće beloruske partnere o prioritetima našeg predstojećeg predsedavanja OEBS-u u 2015. godini.

Pored sastanka sa ministrom inostranih poslova Republike Belorusije Vladimirom Makejom, predviđeni su i susreti sa predsednikom Vlade Republike Belorusije Mihailom Mjasnikovičem i predsednikom Saveta Republike Narodne skupštine Republike Belorusije Anatolijem Rubinovom.

Ministar Dačić položiće venac na Spomenik pobede u Minsku, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ministar spoljnih poslova u dvodnevnoj poseti Minsku

Izvor: Studio B, 30.Nov.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće danas i sutra u poseti Belorusiji gde će s tamošnjim zvaničnicima razgovarati o unapređenju odnosa dve zemlje i jačanju saradnje. ..U saopštenju iz srpskog MSP-a navodi se da Dačić u Minsk putuje povodom obeležavanja jubileja - dvadesete...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.