Dačić čestitao policajcima na uspešno obavljenom poslu

Izvor: Studio B, 11.Okt.2010, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić čestitao policajcima na uspešno obavljenom poslu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić čestitao je svim policijskim službenicima i jedinicama angažovanim na Paradi ponosa, na uspešno obavljenom poslu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić čestitao je svim policijskim službenicima i jedinicama angažovanim na Paradi ponosa, na uspešno obavljenom poslu, visokom nivou pripremljenosti i profesionalnosti.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je, kako prenosi MUP, kasno sinoć posetio glavni štab Direkcije policije iz koga je rukovođeno jučerašnjom akcijom i razgovarao sa načelnicima i komandantima svih jedinica koje su učestvovale u obezbeđivanju javnog reda i mira na beogradskim ulicama.

"Čestitam svim policijskim službenicima i jedinicama na uspešno obavljenom poslu, na zadacima koji su, za policijske službenike, bili među najtežim. Pokazali ste visok nivo pripremljenosti, reagujući profesionalno na nasilje na ulicama", poručio je Dačić preko radio veze. On je istakao da je akcija trajala sedam sati, a da je policija reagovala samo u situacijama kada je policajcu ugrožen život.

"Preko 120 policijskih službenika je povređeno. Zahvaljujem se svima i želim da se ovako nešto nikad više ne dogodi" naglasio je Dačić.

Odgovarajući na pitanja novinara da li je bezbednosan procena za jučerašnji skup u Beogradu bila dobra, Dačić je kazao da su procene ukazivale na skup visokog rizika i ponovio pohvale na račun policajaca.

"Znam da ima nekih koji smatraju da je trebalo zabraniti taj skup i onih koji kažu da je policija bila previše oštra prema onima koji su napadali Paradu, a neki kažu da nije bila dovoljno oštra. Nikada neće svi biti zadovoljni... Policajci su juče rizikovali svoj život za zemlju Srbiju", naglasio je ministar.

Dačić je kazao da su mnogi za koje se znalo da će izazivati nerede privedeni pre Parade, ali i naglasio da za takav vid sprečavanja nereda potreban novi zakonski osnov. Najavljujući da će svi pripadnici MUP-a koji su učestvovali u jučerašnjoj akciji biti nagrađeni sa 20 odsto plate, Dačić je kazao da je vreme da se razgovara o poboljšanju njihovog materijalnog položaja, ali i modernizaciji.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

DAČIĆ ČESTITAO POLICAJCIMA NA PROFESIONALNOSTI

Izvor: Kurir, 11.Okt.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Ivica Dačić čestitao je svim policijskim službenicima i jedinicama angažovanim na "Paradi ponosa", na uspešno obavljenom poslu, visokom nivou pripremljenosti i profesionalnosti...Dačić je, kako prenosi MUP, kasno sinoć posetio glavni štab...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.