Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zadovoljan sam izveštajem Evropske komisije

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na pozitivan način komentariše ono što je Srbija uradla, a mi ćemo uzeti u obzir i komentare za stvari koje tek treba da se urade u narednom periodu, izjavio je danas srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić se u Beču sastao sa austrijskim kolegom Sebastijanom Kurcom, a pre sastanka je rekao da je zadovoljan i da pozitivno ocenjuje izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropske unije o napretku Srbije na putu ka EU.

Ssef srpske diplomatije je izrazio nadu da će proces pregovaranja sa EU biti gotov do 2020.

- Nesporno je da naš strateški cilj jeste ulazak u EU i trudićemo se da do kraja godine bude otvoreno još neko pregovaračko poglavlje, a da naš proces pregovaranja bude završen do 2020 - istakao je Dačić.

Devenport uručio Vučiću izveštaj EK: Srbija je zabeležila održiv napredak na putu ka EU

Srbija je orijentisana ka politici regionalnog mira i stabilnosti, naveo je Dačić i istakao da će se truditi da nastavi politiku pomirenja sa Prištinom.

- Trudićemo se da dođe i do dijaloga sa Prištinom, a i da se ucvršćuju odnosi sa našim komšijama ali i zemljama EU - zaključio je Dačić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić zadovoljan izveštajem Evropske komisije, Trampova pobeda restartovanje odnosa sa SAD

Izvor: Blic, 09.Nov.2016

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na pozitivan način komentariše ono što je Srbija uradla, a mi ćemo uzeti u obzir i komentare za stvari koje tek treba da se urade u narednom periodu, izjavio je danas srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić...Dačić se u Beču sastao sa austrijskim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.