Dačić: Vučićeva pobeda garancija da Srbija neće unazad

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučićeva pobeda garancija da Srbija neće unazad

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras u Vranju da je pobeda najavljenog predsedničkog kandidata vladajuće koalicije, premijera Aleksandra Vučića garancija da na čelo Srbije neće doći oni koji žele da zaustave Srbiju i vrate je unazad.

Dačić je na mitingu vladajuće koalicije kazao da su SPS >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Srpska napredna stranka (SNS) različite stranke, ali da im je zajednički cilj da Vučić pobedi na predstojećim izborima za predsednika Srbije.

"Ovde ste jer znate da Aleksandra Vučića ne kandidujemo mi političari, nego narod Srbije. Nemamo više puteva na ovim izborima, već samo jedan put i samo jednog kandidata koji ima program za budućnost Srbije. Zato Vučić u svom poslu ne sme da stane, a mi moramo da mu pomognemo na tom putu", kazao je lider socijalista i potpredsednik Vlade.

Dačić je pozvao sve glasače SPS da na predsedničkim izborima glasaju za Aleksandra Vučića, navodeći da time glasaju i za predsednika socijalista, i za svakog člana i simpatizera te stranke.

"Ovi izbori nisu laki jer će se protiv Vučića udružiti svi redom. Oni imaju za cilj da unište sve što smo dobro uradili u prethodnim godinama, prete nekim ukrajinskim scenarijima, a ćute o BiH, o tužbi protiv Srbije, ustaštvu u Hrvatskoj, ćute o Kosovu i Metohiji, pljački posle 2000. godine", kazao je Dačić.

On je dodao da je jug Srbije "ratovao i borio se za državu kad je njoj bilo najteže", ali i da "ta pobeda u ratu nikad nije postala pobeda u miru".

"Jug Srbije je mnogo dao za Srbiju, podneo je najveće žrtve u Balkanskim ratovima, Prvom svetskom ratu, Topličkom ustanku, Drugom svetskom ratu. Ta pobeda u ratu nikad nije postala pobeda u miru jer su drugi krajevi uvek više dobijali. Jug Srbije samo sa Vučićem i svima nama može da pobedi i u miru", rekao je predsednik SPS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.