Dačić:Vlada Rusije ovih dana o kreditu Srbiji

Izvor: Kurir, 10.Nov.2012, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Vlada Rusije ovih dana o kreditu Srbiji

BEOGRAD - Vlada Ruske Federacije ovih dana treba da donese odluku o odobravanju kredita od 800 miliona dolara za razvoj železničke infrastrukture Srbiji, a ugovor bi trebalo da bude potpisan u narednim nedeljama, izjavio je u subotu veče premijer Ivica Dačić.

Dačić je na otvaranju jubilarne 25. Simpove kućne ižložbe, izjavio da je Ministarstvo finansija dobilo informaciju od Ministarstva finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Rusije da su sve procedure u vezi s tim usaglašene i pripremljene.

Govoreći o značaju stranih investicija u našu zemlju, premijer je rekao da je dobio informaciju da je velika američka kompanija "Kuper standard" za proizvodnju autodelova na Bordu direktora donela odluku o ulaganju u braunfild investiciju u Sremskoj Mitrovici vrednu 20 miliona dolara.

Predsednik vlade Srbije je kazao da će ta kompanija zaposliti u Srbiji 600 ljudi.

Ministarstvo saobraćaja je ranije najavilo da će se sredstvima ruskog kredita finansirati izgradnja drugog koloseka pruge Beograd-Pančevo, šest deonica na železničkom Koridoru 10, nastavak gradnje pruge Valjevo-Loznica, obnova pruge Beogra-Bar i nabavka novih vozova iz Rusije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Stiže ruski kredit za železničku infrastrukturu u Srbiji

Izvor: Press, 10.Nov.2012

Vlada Ruske Federacije ovih dana treba da donese odluku o odobravanju kredita od 800 miliona dolara za razvoj železničke infrastrukture Srbiji, a ugovor bi trebalo da bude potpisan u narednim nedeljama, izjavio je večeras premijer Ivica Dačić...Dačić je na otvaranju jubilarne 25. Simpove kućne...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.