Dačić: Uhapšen Marko Kasnjeti

Izvor: B92, 14.Apr.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uhapšen Marko Kasnjeti

Beograd -- Pripadnici MUP uhapsili su Marka Kasnjetija na Merdaru, osumnjičenog za ratne zločine nad srpskim civilima. Uhapšenom je određen pritvor do 48 sati.

U ponedeljak će biti saslušan. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je Kasnjeti osumnjičen za ratne zločine nad Srbima na KiM devedesetih.

Dačić kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Kasnjeti uhapšen u autobusu na Merdaru. "To nije hapšenje po nacionalnoj osnovi. Reč je o ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva, a da li je kriv, pokazaće dalji proces", kaže ministar.

On je ukazao da su ranije naše novine objavile su fotografiju na kojoj se Kasnjeti vidi kako sa još nekim pripadnicima OVK sprovodi civile u improvizovani logor u kojima je OVK držao Srbe.

Bivšem pripadniku OVK Marku Kasnjetiju tužilac je, posle saslušanja, odredio zadržavanje do 48 sati, rečeno je u Tužilaštvu za ratne zločine. Tužilaštvo za ratne zločine takodje je odlučilo da pokrene istragu protiv Kasnjetija.

Saslušanje Kasnjetija se nastavlja u ponedeljak ujutru, kada će o pritvoru odlučivati sudija za prethodni postupak odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, rečeno je u tužilaštvu.

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da se Kasnjeti sumnjiči se da je kao pripadnik OVK počinio ratni zločin protiv srpskih civila u selu Krajmirovce 1998. na KiM.

Kasnjeti će u toku popodneva biti priveden u Specijalni sud u Beogradu na saslušanje kod tužioca, a sudija za prethodni postupak će odlučiti o odredjivanju pritvora.

"Predmet protiv Kasnjetija smo formirali na osnovu fotografije koju smo dobili od oštećenih i tako ustanovili njegovu potencijalnu odgovornost", rekao je Vekarić i istakao da su tužilaštvu dostupni oštećeni, što je za vodjenje postupka od velikog značaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.