Dačić: U mom timu neće biti oni koji su bili protiv mene

Izvor: B92, 02.Dec.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: U mom timu neće biti oni koji su bili protiv mene

Lider SPS Ivica Dačić kaže da svako ko se kandiduje kao njegov protivkandidat za vođstvo u stranci "ne može da računa da će biti deo tima koji će voditi SPS".

On je u intervjuu za izdanje "Blica" od nedelje, 2. decembra, naveo da će na predstojećem partijskom Kongresu, koji je zakazan za 22. decembar i na kome će se birati rukovodstvo, da je je pravo svakog da se kandiduje i da ponudi svoj program ili tim, ali da u njegovom timu neće biti oni koji su bili "protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njega".

"Ako izgubim, sigurno neću biti potpredsednik. To je pošteno. Stisnite petlju", kazao je Dačić.

Dačić je, povodom navoda potpredsednika SPS-a Ivice Tončeva da deo stranke traži od njega da mu bude protivkandidat, rekao da ih savetuje da se dobro pripreme i da "budu svesni da preuzimaju veliku odgovornost" da mogu bolje i uspešnije da vode stranku nego što je sada slučaj.

On je takođe najavio da 22. decembra doći do promena, odnosno da će na Kongresu ponuditi odgovore i stavove o najvažnijim pitanjima sa kojima se suočavaju država i građani.

"To neće biti novi program ali to će biti naša obaveza, da kao velika partija ozbiljnih i odgovornih ljudi kažemo šta mislimo o najvažnijim pitanjima", izjavio je Dačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.