Dačić: U Srbiji je trenutno 3.400 migranata

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: U Srbiji je trenutno 3.400 migranata

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovao u Ženevi na 69. zasedanju Izvršnog komiteta Visokog komesarijata UNHCR, saopštilo je MSP Srbije.

Dačić je izrazio podršku Srbije radu UNHCR i rekao da je potrebno da međunarodna zajednica "udvostruči svoje napore u promociji ljudskih prava i pokaže solidarnost bez predrasuda i selektivnosti, u cilju usaglašavanja različitih mišljenja i rešavanja uzroka i posledica (migrantske) krize".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim rečima, kriza je "fenomen globalnih razmera" pa shodno tome zahteva i "globalno rešenje".

On je naveo da je Srbija, suočena s migrantskim talasom 2015, postupila "humano i odgovorno", kao i da je u Srbiji trenutno 3.400 migranata.

Šef srpske diplomatije je govorio i o aktuelnim naporima i izazovima, kao i planovima, aktivnostima i saradnji sa UNHCR za naredni period, pre svega u vezi sa projektom Regionalnog stambenog programa.

Zasedanje je otvorio visoki komesar UN-a za izbeglice Filipo Grandi, a uvodno izlaganje imala je izvršna direktorka Svetske banke Kristalina Georgijeva.

Reč je o redovnom, godišnjem zasedanju koje se odvija u fazi relativnog smirivanja izbegličko-migrantske krize u Evropi i, sa druge strane, očekivanog usvajanja Globalnog sporazuma o izbeglicama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.